Menu

Woonzorgcentrum

Magnolia en De Linde

Het woonzorgcentrum telt 55 éénpersoonskamers en 3 kamers voor echtparen. De ruime kamers beantwoorden volledig aan de verwachtingen van vandaag. Ze zijn uitgerust met hooglaagbedden, zonnewering, wifi en aparte badkamer waarvan sommige met douche. Op de Magnolia is een ruime polyvalente eetkamer/salon en een apart restaurant. De Linde heeft dan weer per verdieping een zitkamer met eethoek.

In de zorgstraat zijn de cafetaria, het kine-lokaal, de kapper, kapel en activiteitenlokaal en een ruime zithoek, telkens met zicht op de grote tuin. Daar is ook een grot en enkele speciale beweegtoestellen.

WONEN en LEVEN

Het woonleefteam van Huis Sint-Jozef zorgt ervoor dat bewoners een aangename tijd hebben in huis.

We plannen samen met de bewoners betekenisvolle activiteiten in. Door deze op maat aan te bieden stimuleren we de autonomie, de zelfverantwoordelijkheid, de sociale contacten en kwaliteit van leven, het levensplezier zeg maar. Het team bestaat uit orthopedagogen, een ergotherapeut en een pastoraal medewerker. Met onze deskundigheid organiseren we niet enkel activiteiten, maar leren we de bewoners ook beter kennen door met hen in gesprek te gaan over onder anderen hun levensverhalen. Door deze persoonsgerichte zorg creëren wij een warme omgeving om het thuisgevoel te vergroten. Daarnaast hebben wij twee knuffelkonijtjes die van grote waarde zijn voor bewoners met dementie.

We organiseren dagelijks activiteiten en deze worden op voorhand aangekondigd in het maandblad en op de informatieborden. Ook familie, mantelzorgers en vrijwilligers zijn welkom om deel te nemen.

Kapper

In Home Sint-Jozef is een lokaal ingericht als kapsalon. De bewoners kunnen, zoals in de overeenkomst opgenomen, op om de twee weken hun haar laten verzorgen. Tevens kunnen ze drie keer per jaar een “permanent” laten zetten. Bijkomende afspraken kunnen en worden apart vergoed.

Voor bewoners in het kortverblijf is de kapper niet in de dagprijs en moeten een afspraak maken. De prijzen zijn op het secretariaat te bekomen.

Ook de bezoekers van de dagverzorging moeten een afspraak maken en de kost voor de kapper wordt mee op de factuur gezet.

Kinesitherapie

Home Sint-Jozef beschikt over eigen kinesisten. Zij nemen de zorg op zich om de mobiliteit van de bewoner op te volgen en bij te werken. Verblijft de bewoner in het RVT dan is de kost rechtstreeks geregeld met het ziekenfonds, de bewoners die niet RVT-gerechtigd zijn (in het woonzorgcentrum en in het kortverblijf) betalen de kinesitherapie zoals thuis en krijgen een getuigschrift voor het ziekenfonds zodat ze de meeste kosten terugbetaald krijgen en dus een het gewone remgeld als kost hebben.

Bezoekers van de dagverzorging spreken best af met de coördinator.

Pedicure

De medewerker van deze dienst heeft een extra opleiding genoten rond voetzorg bij ouderen. De bewoner kan 8 keer per jaar op bezoek gaan bij de pedicure en dit na afspraak.

Bijkomende afspraken kunnen en worden apart vergoed.

Bezoekers van de dagverzorging of bewoners van het kortverblijf maken een ook afspraak en deze kosten worden apart op de factuur vermeld.

Pastoraal

De pastorale dienst wordt opgenomen door een pastoraal medewerker. Hij wordt bijgestaan door de werkgroep. Deze werkgroep bestaat uit vrijwilligers. Zij bereiden de verschillende activiteiten samen voor. Deze activiteiten vertrekken van de kerkelijke feestdagen en de tijden door het jaar. Een van de hoogtepunten is het Feest van Sint-Jozef op 19 maart. Persoonlijke gesprekken kunnen ook en de opvang tijdens de palliatieve fase behoren ook tot werkveld alsook de opvang na het overlijden van een bewoner.

Was

Elke familie is vrij de was van de bewonerskleding op zich te nemen. Wanneer dit niet mogelijk is kan beroep gedaan worden op de wasserij waar wij mee samen werken. Dit is een industriële wasserij die tweemaal per week langskomt.

Wanneer iemand start met de was mee te geven dan komt er aan de binnenkant van het kledingsstuk een unieke barcode zodat de kledij steeds kan worden geïdentificeerd.

Maandelijks worden de kosten gefactureerd.

Op het secretariaat kan men de prijslijst consulteren en meer info krijgen.

Cafetaria

Een groep van gedreven vrijwilligers houden dagelijks de cafetaria open van 14.30 tot omstreeks 17u. In de cafetaria kunnen bier en niet-alcoholische koude en warme dranken verkregen worden. Bij goed weer kunnen de bewoners plaats nemen op het terras.

Prijzen

(per dag en onder voorbehoud van wijziging)

éénpersoonskamer: 68,18 - 71,07 euro / tweepersoonskamer: 116,61 euro

Inbegrepen:

  • Verzorging en basis verzorgingsmateriaal
  • onderhoud van de kamer
  • alle maaltijden en drank bij de maaltijd (koffie, water, frisdrank, tafelbier of wijn)
  • abonnement van de kabel-TV.
  • Basisproducten lichaamsverzorging
  • incontinentiemateriaal

Niet inbegrepen: (was, kapper, pedicure, medicatie, dokterskosten, bijzondere voeding en sondevoeding, andere dranken.), Voor sommige activiteiten wordt een bijdragen gevraagd (concerten, daguitstappen)