Menu

Woonzorgcentrum

Magnolia en De Linde

Het woonzorgcentrum telt 55 éénpersoonskamers en 3 kamers voor echtparen. De ruime kamers beantwoorden volledig aan de verwachtingen van vandaag. Ze zijn uitgerust met hooglaagbedden, zonnewering, wifi en aparte badkamer waarvan sommige met douche. Op de Magnolia is een ruime polyvalente eetkamer/salon en een apart restaurant. De Linde heeft dan weer per verdieping een zitkamer met eethoek.

In de zorgstraat bevinden zich de cafetaria, het kine-lokaal, de kapper, de kapel, het activiteitenlokaal en een ruime patio, telkens met zicht op de grote tuin. De tuin is uitgerust met verschillende beweegtoestellen om de bewoners vitaal te houden. Verder op het pad is de grot te bezichtigen, een prachtig stukje geschiedenis.

Wonen en Leven

Het woonleefteam van Huis Sint-Jozef zorgt ervoor dat de bewoners een aangename tijd hebben in huis.

We plannen samen met de bewoners betekenisvolle activiteiten in. Door deze op maat aan te bieden stimuleren we de autonomie, de zelfverantwoordelijkheid, de sociale contacten en de kwaliteit van leven, het levensplezier zeg maar. Het team bestaat uit orthopedagogen, een ergotherapeut en pastoraal medewerker. Met onze deskundigheid organiseren we niet enkel activiteiten, maar leren we de bewoners ook beter kennen. We gaan met hen in gesprek over onder andere hun levensverhalen. Door deze persoonsgerichte zorg creëren wij een warme omgeving om het thuisgevoel te vergroten. Daarnaast hebben wij twee knuffelkonijtjes (Fons en Floor) die van grote waarde zijn voor de bewoners met dementie.

We organiseren dagelijks activiteiten en deze worden op voorhand aangekondigd in het maandblad en op de informatieborden. Ook familie, mantelzorgers en vrijwilligers zijn welkom om deel te nemen.

Onder de noemer wonen en leven valt ook onze aandachtspersonenwerking. Wij beseffen maar al te goed dat verhuizen naar een woonzorgcentrum niet niets is. Misschien heeft u uw verhuis goed kunnen voorbereiden maar misschien is alles heel plots gegaan. In elk geval komt u terecht in een huis wat niet het uwe is en bij mensen die voor u onbekend zijn. Om ervoor te zorgen dat u zich snel als-thuis voelt bij ons, hebben wij de aandachtspersonenwerking. Een aangeduide medewerker zal bijzondere aandacht voor u hebben tijdens uw verblijf bij ons. Het is een medewerker die meedraait in de alledaagse werking maar voor u wat extra tijd zal uittrekken. Deze medewerker wordt in de eerste plaats gevraagd met u een grondig kennismakingsgesprek te hebben, waarbij u uw levensgeschiedenis kan vertellen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te leren kennen en zo ook onze zorg voor u zo persoonlijk mogelijk te kunnen maken. Verder zal deze medewerker u helpen in het stellen van uw zorgvraag, u begeleiden in uw verblijf hier, meevieren als het uw verjaardag is, … kortom deze medewerker kan uw compagnon zijn tijdens uw verblijf.

Kapper

In Huis Sint-Jozef beschikken we over een eigen kapsalon, gelegen in de Zorgstraat. Het maakt als het ware deel uit van ons dorpshart. Een afspraak kan makkelijk en snel gemaakt worden via de kapster zelf. De prijzen voor een kappersbezoek zijn op het secretariaat of in het kapsalon te bekomen. De afspraken worden apart vergoed via de factuur, cash geld moet dus niet worden meegenomen.

Kinesitherapie

Wij hebben een eigen team aan kinesisten. Zij nemen de zorg op zich om de mobiliteit van de bewoner op te volgen en bij te werken. Verblijft de bewoner in het RVT dan is de kost rechtstreeks geregeld met het ziekenfonds, de bewoners die niet RVT-gerechtigd zijn (in het woonzorgcentrum en in het kortverblijf) betalen de kinesitherapie zoals thuis en krijgen een getuigschrift voor het ziekenfonds zodat ze de meeste kosten terugbetaald krijgen en dus een het gewone remgeld als kost hebben.

Bezoekers van de dagverzorging spreken best af met de coördinator.

Pedicure

Onze pedicure heeft een extra opleiding genoten rond voetzorg bij ouderen. De bewoners kunnen zich op afspraak bij de pedicure laten behandelen.

De afspraken zullen afgerekend worden met de maandelijkse factuur.

De prijzen zijn te bekomen via het secretariaat of in het kapsalon waar u ook de pedicure kan terugvinden.

Pastoraal

De pastorale dienst wordt opgenomen door een pastoraal medewerker. Hij wordt bijgestaan door de werkgroep pastoraal. Deze werkgroep bestaat uit vrijwilligers. Zij bereiden de verschillende activiteiten samen voor. Deze activiteiten vertrekken van de kerkelijke feestdagen en de tijden door het jaar. Een van de hoogtepunten is het Feest van Sint-Jozef op 19 maart. Persoonlijke gesprekken zien wij als grote meerwaarde en de opvang tijdens de palliatieve fase en het overlijden behoren eveneens tot onze zorgen.

Was

Elke familie is vrij om de was van de bewonerskleding op zich te nemen. Wanneer dit niet mogelijk is kan beroep gedaan worden op de wasserij waar wij mee samen werken. Dit is een industriële wasserij die tweemaal per week langskomt.

Wanneer er de samenwerking met de wasserij wordt opgestart, komt er aan de binnenkant van het kledingsstuk een unieke barcode, zodat de kledij steeds kan worden geïdentificeerd.

Maandelijks worden de kosten gefactureerd.

Op het secretariaat kan men de prijslijst consulteren en meer info krijgen.

Cafetaria

Onze cafetaria is een ontmoetingsplek voor jong en oud. Een groep van gedreven vrijwilligers houdt de cafetaria dagelijks open van 14u tot omstreeks 17u. In de cafetaria kunnen bieren en niet-alcoholische koude en warme dranken verkregen worden. Bij goed weer kunnen de bezoekers plaats nemen op ons zonnig terras. In de namiddag is onze cafetaria het bruisende hart.

Prijzen

(per dag en onder voorbehoud van wijziging)

éénpersoonskamer: 63,18 - 66,75 euro / tweepersoonskamer: 106,61 euro

Inbegrepen:

  • verzorging en basis verzorgingsmateriaal
  • onderhoud van de kamer
  • alle maaltijden en drank bij de maaltijd (koffie, water, frisdrank, tafelbier of wijn)
  • abonnement van de digitale-TV en televisie.
  • basisproducten lichaamsverzorging
  • incontinentiemateriaal

Niet Inbegrepen: (was, kapper, pedicure, medicatie, dokterskosten, bijzondere voeding en . sondevoeding, andere dranken )