Wonen en Leven
Het woonleefteam van Huis Sint-Jozef zorgt ervoor dat de bewoners een aangename tijd hebben in huis.
We plannen samen met de bewoners betekenisvolle activiteiten in. Door deze op maat aan te bieden stimuleren we de autonomie, de zelfverantwoordelijkheid, de sociale contacten en de kwaliteit van leven, het levensplezier zeg maar. Het team bestaat uit orthopedagogen, een ergotherapeut en pastoraal medewerker. Met onze deskundigheid organiseren we niet enkel activiteiten, maar leren we de bewoners ook beter kennen. We gaan met hen in gesprek over onder andere hun levensverhalen. Door deze persoonsgerichte zorg creëren wij een warme omgeving om het thuisgevoel te vergroten. Daarnaast hebben wij twee knuffelkonijtjes (Fons en Floor) die van grote waarde zijn voor de bewoners met dementie.
We organiseren dagelijks activiteiten en deze worden op voorhand aangekondigd in het maandblad en op de informatieborden. Ook familie, mantelzorgers en vrijwilligers zijn welkom om deel te nemen.
Onder de noemer wonen en leven valt ook onze aandachtspersonenwerking. Wij beseffen maar al te goed dat verhuizen naar een woonzorgcentrum niet niets is. Misschien heeft u uw verhuis goed kunnen voorbereiden maar misschien is alles heel plots gegaan. In elk geval komt u terecht in een huis wat niet het uwe is en bij mensen die voor u onbekend zijn. Om ervoor te zorgen dat u zich snel als-thuis voelt bij ons, hebben wij de aandachtspersonenwerking. Een aangeduide medewerker zal bijzondere aandacht voor u hebben tijdens uw verblijf bij ons. Het is een medewerker die meedraait in de alledaagse werking maar voor u wat extra tijd zal uittrekken. Deze medewerker wordt in de eerste plaats gevraagd met u een grondig kennismakingsgesprek te hebben, waarbij u uw levensgeschiedenis kan vertellen. Dit doen we om u zo goed mogelijk te leren kennen en zo ook onze zorg voor u zo persoonlijk mogelijk te kunnen maken. Verder zal deze medewerker u helpen in het stellen van uw zorgvraag, u begeleiden in uw verblijf hier, meevieren als het uw verjaardag is, … kortom deze medewerker kan uw compagnon zijn tijdens uw verblijf.