Menu

Vrijwilligers

Onze vrijwlligers zetten zich onbezoldigd in voor anderen. Ze hebben geen andere motivatie dan een meerwaarde te willen zijn voor de bewoners en hun familie. Hoe kunnen ze deze meerwaarde realiseren? Heel verscheiden en elk binnen zijn mogelijkheden en verwachtingen. Zo zijn er vrijwilligers die pastoraal mee behartigen door ’s middags wat tijd vrij te maken om een korte gebedsdienst te leiden. Er zijn ook vrijwlligers die actief zijn in de cafetaria. Bent u geïnteresserd in het acitiviteitenaanbod dan kan u meegaan naar een optreden of gaan wandelen. Vrijwilligers die zich beperkt kunnen vrijmaken, engageren zich bijvoorbeeld tijdens de opendeur, een feest of een grote uitstap. Elke hulp is meer dan welkom.

Altijd worden deze mensen met open handen ontvangen door de bewoners en medewerkers. Altijd krijgen ze genegenheid terug.

Wij, van Huis Sint-Jozef ondersteunen onze vrijwilligers via vorming, zitten regelmatig samen ter evaluatie van de werking of keuvelen wat bij een tas koffie. Uiteraard is iedereen verzekerd en kan men terugvallen op de coördinator.

Op de jaarlijkse kaas en wijnavond worden onze vrijwilligers extra in de watten gelegd. Zij verdienen dit.

WORDT VRIJWILLIGER