Menu

Over ons

Het woonzorgcentrum is opgestart als Home Sint-Jozef. De Zwartzusters Augustinessen van Antwerpen hebben de noden van de lokale bewolking reeds in 1973 aangevoeld en bouwden een nieuw rusthuis. Ondertussen is het centrum uitgebreid en kan het 77 bewoners residentieel een nieuwe thuis geven en 5 personen in kortverblijf herbergen. Door de aandacht voor de Autonomie van en het Netwerk rond de bewoner streeft het woonzorgcentrum naar het verbeteren of behouden van de Kwaliteit van hun leven. Erkenning en Respect voor de oudere zijn verankerd in de christelijke levensvisie.

Verzorging

Bewoners die hulp nodig hebben worden door deskundige verzorgenden en verpleegkundigen bijgestaan. Zeven dagen op zeven, dag en nacht. Zo geeft Huis Sint-Jozef naast wooncomfort ook zorgcomfort.

Wonen

Bewoners wonen in een grote kamer met eigen sanitair. De binnendeur zorgt er voor dat ze voldoende privacy hebben. Er is genoeg plaats om eigen meubelen mee te brengen. Het ontbijt wordt op de kamer geserveerd, het middag- en avondmaal gebeurt samen in de leefruimte van de afdeling.

Leven

Via zinvolle activiteiten en aandacht voor het leven zoals thuis, wordt geprobeerd de bewoner een thuisgevoel te geven. Zowel binnen de kamer als in het woonzorgcentrum besteden we aandacht voor het thuisgevoel. Ook aandacht voor het leven in de maatschappij moet ervoor zorgen dat de bewoner een gevoel van eigenwaarde blijft behouden.